2010. október 16., szombat

Ököruszály leves










                                                                             


                                                                                






Hozzávalók:


  • 1 kg ököruszály
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 5 dkg zeller
  • tiszta só
  • bors
  • majoránna
  • babérlevél
  • friss bazsalikom
  • rozmaring 
  • kakukkfű
  • Vegeta
  • 0,5 dl konyak
Elkészítése:

A marhafarkat a lehetőség szerint felaprítom, a hagymát és a zöldségeket karikára vágom, a zellert felaprítom. Az ököruszályt tepsiben, a zöldségágyon szétterítem, megsózom, megborsozom, ráteszem az összes fűszerféléket, és erős tűzön kb. 20 percig megpirítom.
Majd egy fazékba átszedem a húst, és felengedem hideg vízzel, megszórom ételízesítővel.
A legvégén hozzáadom a zöldségeket és az egészet puhára főzöm. A főzés végén beleöntöm a konyakot.
A megfőtt ököruszálydarabokból kiszedem a csontot és így tálalom.