2010. október 4., hétfő

Mustáros szűzérme tejszínes zeller kalappal


Hozzávalók:

60 dkg sertés szűzérme,
15 dkg zellergumó,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál vaj,
0,5 dl tejszín,
mustár,
olaj a sütéshez, só, bors, cukor ízlés szerint.
friss salátakeverék,
salátaöntet.


Elkészítés:

A meghámozom és durva reszelőn lereszelem a zellert, a hagymát megtisztítom és kockákra vágom.
A szűzérmét felszeletelem és besózom, fél órát a sóban állni hagyom majd lisztben megforgatva forró olajon kisütöm. A megmaradt kevés zsiradékot egy kis vajjal összeolvasztom, majd a hagymát üvegesre párolom ebben és a lereszelt zellert hozzáadom, együtt tovább párolom fedő alatt sűrűn kevergetve, majd a tejszínt hozzáöntöm, és még kb. 1 percig hevítem. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítem. Ezután a húst egy sütőedényben elrendezem, mustárral kissé megkenem, a zellermasszát elosztom rajtuk, és előmelegített sütőben 2-3 percig sütöm.
Friss salátakörettel tálalom.