2010. július 12., hétfő

Sokfűszeres zöldség - wokban tejszínnel



Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
3 szál sárgarépa,
1 kisebb cukkini,
1 bögre morzsolt csemege kukorica,
4 nagyobb fej gomba,
1 dl tejszín,
kevés olaj.

Fűszerek:
só, bors, thai curry paszta, tárkony, oregano, ázsiai citromfű.


Elkészítése:

A hozzávalókat tetszőlegesen összeaprítom, majd a wok-ban olajat hevítek, majd a hagymát kissé megfuttatom és egy kevés thai curry pasztával pirítom, következik az oregano, az ázsiai citromfű és a tárkony! Erős tűzön kicsit pirítom együtt, majd a többi zöldséget beleteszem és kevergetve sütöm-párolom addig, míg még roppanós marad pl. a sárgarépa, és vigyázva nehogy a keveréstől összetörjön a zöldség! Sózom, borsozom. Végül a tejszínt ráöntöm és együtt átkeverem!
Párolt rizzsel tálalom és reszelt sajttal megszórom a tetejét!