2010. május 16., vasárnap

Sertés sült spárgával, sajtos omlettel, tejszínes-mazsolás mártással

Hozzávalók:

6 szelet hús,
6 db tojás,
2 csomag zöld spárga,
fél bögre mazsola,
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg füstölt szalonna szeletelve,
1 dl főzőtejszín,
fél dl Irsai Olivér,
só, cukor, olaj, liszt, bors.

Elkészítése:

A húst kiklopfolom, besózom és fél órára félreteszem. A spárgákat megtisztítom és forrásban lévő cukros, sós vízben kb 8 percig megfőzöm és leszűröm. Egy teflon serpenyőben kisütöm a füstölt szalonna szeleteket, majd a sült szalonnát félrerakom és a szalonna zsírján a lisztbe forgatott húst hirtelen megsütöm. Személyenként 3 tojást, csipet sót, csipet borsot és kb. 3 ek főzőtejszínt habosra felverek és omlettet készítek amit ha készen van egy tányérra csúsztatok, még forrón rászórom a reszelt sajtot, rárakom a megfőtt lecsurgatott spárgát és feltekerem. A hús sütése után visszamaradt kevés zsiradékba öntöm a főzőtejszínt, belerakom az előtte vízbe áztatott mazsolát, ha kell utánasózom és egy csipet borssal ízesítem és végül a bort is hozzáöntöm. Ahogy felforrt lehúzom a tűzről, majd a húsokat és a spárgás omlettet tálalom és a szósszal leöntöm.