2008. július 7., hétfő

Bakonyi sertésborda


Hozzávalók:

50 dkg csontozott sertéskaraj,
30 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 db paradicsom,
1 db paprika,
1 dl főzőtejszín,
1 dl tejföl,
olaj,só,bors,liszt.

Elkészítése:

A karajszeleteket megklopfolom kissé, majd besózom és kb. 15-20 percig állni hagyom.
Utána a füstölt szalonnát felkockázom, közben a tisztított gombát felszeletelem, majd a hagymát összeaprítom, a paradicsomot cikkekre a paprikát szeletekre vágom.
Kevés olajon a lisztbe forgatott hússzeleteket kisütöm, majd a vissza maradt zsiradékra dobom a szalonnakockákat. Ha kissé megpirultak akkor dobom rá a felkarikázott hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, fedő alatt párolom szerintem úgy 2-3 percig, majd a gomba hozzáadása következik. Sózom, borsozom és ha megpárolódott, akkor a fele részben főzőtejszínből és fele részben tejfölből habarást készítek és ráöntöm a gombás ragura, jól kiforralom.
Köretnek nokedlit készítek hozzá.