Családom egyik fele vegetáriánus! Ez az étel nekik való, de a húsevőknek is ízlett!
A megtisztított és megmosott kínai kelkáposztát nyolc részre vágom úgy, hogy a torzsája tartsa össze! Bő, forrásban lévő, sós vízben kb. 2 percig blansírozom (előfőzöm).
A vízből kivéve, a kelkáposztacikkeket alaposan lecsöpögtetem.
A káposztacikkeket óvatosan először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatom.
Felforrósított olajon a panírozott káposztadarabokat aranysárgára sütöm. Párolt rizzsel és sajtmártással tálalom!
A füstölt sajtmártást így készítem el:
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 3 dkg vaj
- 1 dl erőleves
- 0,5 cl fehérbor
- 1 dl főzőtejszin
- 15 dkg füstölt sajt
- tiszta só
- bors
- szerecsendió
- babérlevél
- kakukkfű
Elkészítése:
A vajon a karikára vágott hagymát fedő alatt dinszteltem, majd felöntöm a fehérborral és az erőlevessel. Teszek bele két kisebb babérlevelet és egy csipet kakukkfüvet. Addig főzöm, amíg a hagyma teljesen szétfő. Ekkor belerakom füstölt sajtot. Kevergetem ameddig szétolvad a sajt. Tiszta sót használok a sózáshoz, borsozom ízlés szerint és egy kevés szerecsendiót reszelek hozzá. Két-három percet erősebb lángon rotyogtatom sűrű kevergetés közben, majd a főzőtejszínt hozzáadom és mártás sűrűségűre forralom.