2011. március 27., vasárnap

Szentendrei zúzapörkölt gombával



Hozzávalók:

  • 50-60  dkg csirke zúza
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • 2 ek olaj
  • 2 ek delikát
  • 1 ek cukor
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 kk őrölt  köménymag
  • 2 ek bazsalikom levél aprítva


Elkészítése:

A megmosott és megtisztított, majd tetszőlegesen feldarabolt zúzát hideg delikáttal ízesített vízben felteszem főzni, majd amikor megpuhult  a hús leszűröm, aztán a főzővizet félrerakom későbbre. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát feldarabolom, megtisztítom a gombát. Felhevített olajon aranysárgára pirítom a hagymát és később ráteszem a fokhagymát is, együtt pirítom kicsit, rászórom az őrölt köményt, átkeverem, majd a pirospaprikát teszem rá végül megkeverem és egy deciliter zúza-főzőlével felöntöm, felforralom és belerakom a cukrot, megszórom ízlés szerint bazsalikommal és beleteszem a csirke zúzát. Amikor a főzővizet elpárologtatta magáról megöntözöm  a szójaszósszal és végül rádobom a tisztított gombát és még 3 - 4 percig főzöm.
Kívánság szerinti körettel tálalom. Tarhonya, nokedli, sós vízben főtt burgonya is vagy csak puha kenyér kívánkozik hozzá....ki mivel szeretné!