Hozzávalók:
- 25 dkg csicseriborsó
- 1 fej hagyma
- 5-6 gerezdfokhagyma
- 1 tk sütőpor
- 1 csokor petrezselyem
- tiszta só
- őrölt bors
- őrölt koriander
- őrölt kömény
- 1 csésze liszt
- 3 tojás
Elkészítése:
A borsót hideg vízzel felöntöm és 3-4 órát ázni hagyom míg szépen megdagad. Leszűröm és hideg vízben, amit tiszta sóval ízesítek puhára főzöm. Ha langyosra hűlt leszűröm a főzővizet róla és robotgéppel pürésítem a csicseriborsót, hozzáteszem az apróra vágott hagymát és petrezselymet, az átnyomott fokhagymát, a sütőporral elkevert lisztet és a fűszereket, jó bőven, mert bírja az ízesítést. Végül a tojásokat is hozzáadom és az egészet jól átkeverem. 20-30 percet pihentetem a keveréket.
Vizes kézzel lapított golyókat formálok belőle és közepesen forró olajban aranybarnára sütöm.
Tálalom pitában, úgy hogy vékonyan kikenem Erős Pistával a pitát, majd teszek bele apróra tépkedett friss salátalevelet, vékonyra vágott lila hagymát, friss paradicsom karikákat, szeletelt uborkát, csípős pepperonit és csalamádét, ezek közé dugom a csicseriborsó fasírtot és mindezt nyakon öntöm tzatziki szósszal.