Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- 1 üveg őszibarack befőtt
- 1 kg burgonya
- ízlés szerint méz
- só, bors, olaj
Elkészítése:
A kacsacombokat megtisztítom, sózom, borsozom, majd bekenem mézzel és kb. 30 percet pihentetem. Mielőtt a sütőbe tenném a bőre alá is csúsztatok a barackból. Olajat öntök a tepsi aljára, rárakom a húst. Kevés vizet kikeverek egy kis mézzel és a tepsibe öntöm. Alufóliával letakarom és a forró sütőben 35-40 percet sütöm úgy, hogy majdnem kész legyen a hús. Kiveszem a combokat és a karikára vágott burgonyát, amit enyhén sózok, a tepsiben szétterítem, majd a tetejére teszem a kacsahúst. A maradék őszibarack befőttet a hús köré rendezem. Újra letakarom a fóliával és mérsékelt hőmérsékleten sütöm. Majd amikor a krumpli megpuhult a fóliát leveszem és erősebb tűzön pirosra sütöm az ételt.