Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. zsír
- só, bors, őrölt köménymag
- 1 ek. liszt
- 1 dl tejföl
- A tojástekercshez:
- 3 tojás
- só
- 1 ek. zsír a ütéshez
Elkészítése:
A kelkáposztát felaprítom, a hagymát kockázom, a 3 gerezd fokhagymát aprítom. Annyi sós hideg vízben, hogy ellepje főzni kezdem. Fűszerezem és körülbelül 20 perc múlva fokhagymás rántással besűrítem, majd végül tejföllel ízesítem. Botmixerrel pürésítem. A tojásokat egy tányérban felverem, sózom és egy kizsírozott serpenyőben tojáslepényt készítek. Melegen feltekerem a tojáslepényt és felkarikázom, majd a levest ezzel tálalom.