Zöldbab lazacban vörös áfonyás kakukkfüves parenyica mártogatóssal
-------------------------------------------------
-10 dkg zöldbab
-15-20 dkg szeletelt füstölt lazac
helyette bármilyen sonka is jó
-10 dkg parenyica
-5 dkg aszalt vörös áfonya
-1 marék friss kakukkfű
-2 dl tejföl
-1 tubus füstölt ízű sajtkrém
Elkészítse:
-----------
1. Pároló edényben forralok enyhén sós vizet és a zöldbabot gőzölöm kb. 10 percig. Fontos, hogy ne legyen agyon főzve. Majd készítek teát valódi teakeverékből és a kész italba áztatom a zöldbabot. Mondjuk legyen csipketea.
2. Feldarabolom a sajtot és az áfonyát. Egy kisméretű fazékba teszem a tejfölt, a sajtkrémet és a feldarabolt hozzávalókat. Felforralom, hogy elolvadjon a sajt. Ha ez megtörtént, akkor lehúzom a tűzről és beletépkedem a friss kakukkfüvet.
3. A lazac szeletet lefektetem és az egyik szélére 4-5 szál zöldbabot teszek. Feltekerem és hasonlóan készítem el a többi szeletet is.
4. A kész rolókat középen ferdén kettévágom és egy tányérra helyezem.
A mártogatósunkat átszedem egy csészébe. A tetejét megszórom darabolt áfonyával és kakukkfűvel.
Lazac helyett bármilyen sonka is elképzelhető.