2017. november 24., péntek

Dióval töltött camembert

Ez a recept nagyon beindította a fantáziámat, majdnem biztos, hogy a karácsonyi asztalunkra kerül.

Dióval töltött camambert szőlős csiperke mártással
--------------------------------------

Hozzávalók:
--------------
-2 db camabert sajtkorong
-5 dkg dió
-10 dkg szőlő (lehet hasonló a réteshez vásárolttal)
-25 dkg barna csiperke
-2 dl főzőtejszín
-3 gerezd fokhagyma
-Kakukkfű, bors, só
-Vaj, liszt

Elkészítése:
--------------
1. A camambert töltés előtt 1-2 óráig szobahőmérsékleten tartom. Sokkal könnyebben bele lehet nyomkodni a diót, ha a belseje puha. Lapjában kettévágom a sajtot, az egyik felébe belenyomkodom a diót, ráteszem a „tetejét” és jól összenyomom. Hűtőbe teszem egy 1 órán át, hogy visszakeményedjen, így sütéskor nem olvad meg olyan gyorsan.

2. Sütésig elkészítem a mártást. A gombát felszeletelem és kevés vajon megpárolom. Adok hozzá kakukkfüvet, sót és frissen őrölt borsot. Megszórom kevés liszttel és beleöntöm a tejszínt. Összeforgatom. Hozzáadom a szőlőt és a fokhagymát, majd 1 percig összeforralom.

3. A sajtot bepanírozom és kisütöm közepes hőmérsékletre hevített olajban.