A pecsenye sütése |
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 1 citrom
- 1 dl tejföl
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 2-3 szál friss rozmaring
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A sertéscombot nagyobb kockákra vágom, besózom és borsozom és egy órára a hűtöbe teszem, hogy jól átjárja a fűszer a húst.
Olajat hevítek egy mélyebb serpenyőben és a húst maréknyi adagokban pecsenyére sütöm, kiszedem az edényből és félrerakom. A citrom reszelt héját összekeverem a citrom levével és a pecsenye lére öntöm, majd a tejfölt és a főzőtejszínt simára keverem a liszttel és ezt is hozzáöntöm. Sózom, borsozom és végül az apróra vágott rozmaring leveleket szórom bele az illatozó mártásba. Összeforralom az egészet, majd beleforgatom a húst és addig rotyogtatom amíg besűrűsödik.