Hozzávalók:
- 60 dkg mirelit vagy friss kelbimbó
- 35 dkg szeletelt füstölt tarja
- őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítése:
A forrásban lévő vízbe egy kávéskanálnyi sót és egy kevés őrölt köménymagot teszek, majd belehelyezem a kelbimbót és készre főzöm. Főzés közben kiveszek egyet és kettévágva ellenőrzöm, hogy ne főjön túl puhára, löttyedtre a kelbimbó. Legyen éppen főtt, de szinte még roppanós. Mi így szeretjük!
Leszűröm róla a főzővizet és egy percre hideg vízbe merítem, mert így őrzi meg a szép zöld színét a kelbimbó. Végül jól lecsepegtetem.
A tarját tetszőleges darabokra vagy csikokra vágom és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítem, majd betolom a forró sütőbe és szép pirosra sütöm. A kettévágott kelbimbókat egy tálba helyezem, megsózom, borsozom, egy kis őrölt köményt is lehet szórni még rá, majd a tetejére halmozom a ropogósra sült füstölt tarja darabkákat. A még langyos sütőben tálalásig melegen tartom az ételt.