2008. április 4., péntek

Rukolás saláta zöldborsóval, kukoricával és eperecettel






Hozzávalók:



1,5 dl eperlekvár vagy 1 nagy marék friss eper,
25 dkg fejtett zöldborsó,
1/2 konzerv kukorica,
1 dl ecet,
1 nagy marék rukola,
1 nagy marék tetszőleges salátanövény
1 csomag újhagyma,
0,5 salátaolaj




Elkészítése:


Az ecetet és az apróra vágott epret ill. az eperlekvárt rozsdamentes acélból készült edénybe teszem, majd összeforralom. Alacsony lángon 3 percig főzöm, majd leszűröm.
Megfőzöm a zöldborsót, a konzerv kukoricát lecsöpögtetem és a rukolát valamint a salátát apróra tépkedem. Az újhagymát felaprítom. Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, salátaolajjal meglocsolom és nyakon öntöm egy adag eperecettel. A saláta tetejét díszíthetem friss eperrel vagy eperlekvárral..

Nos! -:) Képzeljétek el, hogy innentől kezdve István szereti a rukolát! Ez nem volt mindig így! A rukolás rizst amit az egyik régebbi receptemben készítettem el, azóta is emlegeti, nem igazán pozitív értelemben. Természetesen nagyon finom volt :)), de neki nem jött be! Megette ugyan (mert mi mást tehetett volna? :) de egészen idáig azt mondogatta, hogy Ő nem szereti a rukolát.....