2011. április 10., vasárnap

Sajtkrémleves borseprős sajttal




Hozzávalók:

 
  • 10 dkg borseprős sajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 2 erőleves kocka
  • tiszta só
  • bors
  • őrölt gyömbér
  • 2 dl főzőtejszín 


Elkészítése: 

A vajat felhevítem, rászórom a lisztet, majd a zúzott fokhagymát, világos rántást készítek, felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockákat majd a vöröshagymát, megszórom őrölt gyömbérrel és borssal. Tíz percig főzöm, majd lehúzom a tűzről és botmixerrel összeturmixolom. Visszahelyezem a tűzre, felöntöm a főzőtejszínnel, belerakom a reszelt sajtot és sűrűn kevergetem amíg felforr, ha esetleg utána kell sózni tiszta sóval ízesítem.
Levesbetétként fokhagymás pirított kenyérkockákat és apró kockákra vágott borseprős sajtot adok, így még pikánsabb az íze!