2010. szeptember 25., szombat

Isteni vacsora - a tenger gyümölcseiből




























Hozzávalók:

  • 50 dkg tenger gyümölcsei
  • 4-5 db chilipaprika
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg kukorica
  • Fűszerek: őrölt kömény, ázsiai citromfű, őrölt gyömbér,
  • fehér bors, bazsalikom, reszelt citromhéj, só ízlés szerint,
  • szójaszósz.



Elkészítése:

A forrásban lévő vízbe őrölt köményt szórok, s a tenger gyümölcseit a forrástól számított két percig forralom, s ezután leszűröm és félreteszem. Közben a vajon az aprított vöröshagymát megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott fokhagymát és a chili paprikát, kicsit összepirítom, majd a zöldborsóval és a kukoricával is egy pár percig párolom az alapot. Ezután ráhelyezem a tenger gyümölcseit átkeverem, a fűszerekkel megszórom és két percig erős lángon pirítom.
Végül szójaszószt öntök rá.